Korėjietiškas kiaulienos troškinys belaukiant vasaros
Pavasaris vis dar neryžtingas, bet jūsų skonio receptoriai – ne! Šis korėjietiškas kiaulienos stir-fry patiekalas yra saldus, aitrus ir beprotiškai skanus – tai lyg šiltas apkabinimas dubenėlyje. Kol vasara dar tik pakeliui, šis patiekalas puikiai tinka vakarienei ar net savaitgalio pasilepinimui.
Ingredientai
Padažui:
- 1 a. š. Gochujang (korėjietiška aitriųjų pipirų pasta)
- 2 a. š. sojos padažo
- 1 v. š. medaus
- 1 v. š. Crazy Bastard Ghost Pepper & Mango padažo (aštrus ir vaisiškas skonis)

Troškinio ingredientams:
- 1 v. š. aliejaus
- 150 g kiaulienos, supjaustytos juostelėmis
- 50 g svogūnų, plonai supjaustytų
- 50 g morkų, plonai supjaustytų
- Druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį
Patiekti su:
- Virtais ryžiais
- Keptu kiaušiniu (geriausia su minkštu tryniu)
Paruošimas
- Paruoškite padažą. Mažame dubenėlyje sumaišykite visus padažo ingredientus. Atidėkite.
- Kepkite kiaulieną. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir kepkite kiaulienos juosteles apie 5 minutes, kol apskrus.
- Pridėkite daržoves. Suberkite svogūnus ir morkas. Pagardinkite druska bei pipirais. Kepkite dar 5 minutes.
- Įmaišykite padažą. Supilkite padažą į keptuvę ir gerai išmaišykite. Kepkite dar minutę.
- Patiekite. Patiekite su karštais ryžiais, o ant viršaus – keptas kiaušinis. Leiskite tryniui susilieti su viskuo – tai dalis malonumo!
Patarimas: Norite dar daugiau vasariško skonio? Pridėkite šviežių pjaustytų svogūnų laiškų arba kelis ananaso gabalėlius.
Produktai, kurių prireiks:
👉 Gochujang (aitriųjų pipirų pasta)
👉 Crazy Bastard Ghost Pepper & Mango padažas
Kol vasara dar tik ruošiasi, leiskite šiam patiekalui sušildyti jus.