Vištienos Mole (Receptas)

Vištienos Mole (Receptas)

Mole, tai vienas iš aukščiausiai vertinamų patiekalų Meksikos virtuvėje.

Dar prieš ispanų užkariautojus jis vadintas molli ir buvo patiekiamas išskirtinai tik karaliams ar kaip auka dievams. Šiais laikasis Mole gali būti patiekiama ir per pietus, tačiau dažnas patiekalas švenčių, ypač vestuvių, metu.

Tamsiai rudą tirštą pagardą dažniausiai sudaro net virš 30 ingredientų - čili pipirai, riešutai, įvairūs prieskoniai, daržovės, šokoladas ir kiti. Šį paslaptingą, įvairiapusiškai gardų padažą yra be galo sunku pagaminti nuo nulio. Ačiū Doña Maria, kad visą darbą atliko už mus.

Ingredientai:

Paruošimas:

Kepkite vištieną kaip įprastai.

Ant vidutinės kaitros pakepinkite anakardžius.

Mole DONA MARIA iškrapštykite iš stiklinio indelio į nedidelį puodą. Tuomet ant nedidelės kaitros po truputį lydykite kaip sviestą.

Nuolat maišydami įpilkite 3-4 puodelius vandens.

Įdėkte cukrų ir maišydami pavirkite ant nedidelės kaitros.

Gausiai užpilkite ant vištienos, pabarstykite kepintais anakardžiais, sezamo sėklomis ir kalendra. Patiekite su ryžiais arba bulvėmis ir laimu.

Skanaus! 

YOU-MA-ME komandos "slapti" patarimai:

Vietoj vandens galite naudoti vištienos sultinį. Tuomet skonis bus dar turtingesnis.

Įdėkite šaukštą riešutų sviesto.

Ši Molė nėra aštri, todėl siūlome įdėti vieną džiovintą Habanero arba Mulato čili pipirą. Jokiu būdu šių pipirų nepjaustykite prieš dedant į Mole (ar bet kokius kitus patiekalus), nes gausite sunkiai pakeliamą aštrumo bombą.

 

 

Palikite komentarą