1 žingsnis: pasirinkite autentiškas kukurūzų tortilijas!
Kvietinės tortilijos gali tikti buritams, bet tikriems tacos tinka tik kukurūzų tortilijos. Jos turi šiek tiek riešutų ir žemės skonį, kuris puikiai tinka prie įdaro. Be to, jos yra tinkamos tekstūros - šiek tiek kramtomos, tačiau pakankamai tvirtos, kad išlaikytų visus skanius ingredientus.
Kokio dydžio tortilją rinktis?
10 cm (mini gatvės taco dydis) - idealiai tinka kąsnio dydžio taco, puikiai tinka užkandžiams arba taco degustavimo lėkštėms didesnei miniai žmonių.
12 cm (tradicinis dydis) - labiausiai paplitęs taco dydis, puikiai tinkantis skoniams sluoksniuoti.
15 cm (didesnis variantas) - geriausiai tinka gausiems įdarams arba kai norisi šiek tiek didesnio patiekalo.
Kaip rehidratuoti ir pašildyti kukurūzų tortilijas
Kukurūzų tortilijos gali būti sausos arba standžios, jei su jomis netinkamai elgiamasi, todėl labai svarbu jas tinkamai rehidratuoti ir pašildyti, kad išgautumėte geriausią jų tekstūrą ir skonį. Štai kaip tai padaryti:
Paruoškite garuose: Suvyniokite tortilijas į drėgną virtuvinį rankšluostį ir 20-30 sekundžių pakaitinkite mikrobangų krosnelėje.
Kepkite keptuvėje: įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies, ištirpinkite nedidelį kiekį sviesto ir kaitinkite kiekvieną tortiliją maždaug po 20-30 sekundžių iš kiekvienos pusės, kol tortilijos taps minkštos ir šiek tiek auksinės spalvos.
Tiesioginė liepsna (jei norite dūmo): Jei turite dujinę viryklę, tortiliją žnyplėmis galite greitai perkelti virš atviros liepsnos ir kelias sekundes palaikyti iš kiekvienos pusės, kad ji įgautų šiek tiek dūmo skonio.
2 žingsnis: autentiško skonio paslaptis - „Al Pastor“ marinatas
Vienas iš garsiausių taco skonių - „Tacos Al Pastor“, garsėjantis saldžiu, rūkytu ir aštriu skoniu.
Svarbus marinato laikas!
Ne mažiau kaip 4 valandos - taip mėsa sugers ryškius skonius.
Marinavimas per naktį (geriausias variantas) - marinavimas per naktį užtikrina, kad skoniai visiškai įsiskverbs į mėsą, todėl ji taps dar minkštesnė ir gardesnė.
Al Pastor gaminimo patarimai
Gaminkite ant grotelių arba keptuvėje: Marinuotą kiaulieną kepkite įkaitintoje keptuvėje arba ant grotelių, kol ji šiek tiek apanglės ir karamelizuosis.
Pjaustykite plonais griežinėliais: Mėsą supjaustykite plonomis juostelėmis, kad kiekvienas kąsnis būtų kuo gardesnis.
Apibarstykite ananasais: Į tradicinius „Al Pastor“ takosus dedami maži gabalėliai kepto arba šviežio ananaso, kad būtų dar saldžiau.
Sudėkite ir mėgaukitės!
Kai tortilijos bus šiltos, o „Al Pastor“ puikiai iškepęs, metas ruošti takosus. Įdėkite griežinėliais pjaustytų svogūnų, šviežių kalendrų ir išspauskite šiek tiek laimo.
Nepamirškite užpilti savo mėgstamo aštraus padažo!
Dabar, atlikę tik šiuos du paprastus veiksmus, galėsite mėgautis tobulu taco namuose. Kukurūzų tortilijos ir „Al Pastor“ marinatas - neprilygstamas derinys tikrai autentiškiems meksikietiškiems taco!
Jau išalkote? Geriausias kukurūzų tortilijas ir Al Pastor marinatą rasite mūsų parduotuvėje ČIA